Hvorfor er god online kundeservice så vigtigt? Set med kunstige intelligente briller

De fleste har nok hørt om den efterhånden: ChatGPT. AI der er kommet for at revolutionere verden og gøre os alle sammen klogere end nogensinde før.

11-01-2023

De fleste har nok hørt om den efterhånden: ChatGPT. AI der er kommet for at revolutionere verden og gøre os alle sammen klogere end nogensinde før. 

Men hvor meget ved ChatGPT egentlig om kundeservice?

Det satte vi os for at undersøge. Med en simpel "prompt"  - som det hedder, spurgte vi robotten om, hvorfor god kundeservice er så vigtigt, især i online handel.

Svaret er måske ikke "den nye dybe tallerken" men det er alligevel en rigtig god og konkret beskrivelse af de fire store parametre der spiller ind. Tillid, problemløsning, differentiering og kundeoplevelse.

 

Læs selv herunder, hvad ChatGPT havde at sige til spørgsmålet:

 

etrack1: Hvorfor er god kundeservice online så vigtig?

ChatGPT:

God online kundeservice er afgørende for en virksomhed fordi det hjælper med at skabe tillid og loyalitet hos kunder. Det kan hjælpe med at løse udfordringer og endda skabe positive oplevelser der overskygger reklamationer/fejl og dermed beskytte mod negative anmeldelser og løfte den overordnede kundeoplevelse.

  1. Tillid og loyalitet: Når en kunde har en positiv oplevelse med kundeservice, er de mere tilbøjelige til at komme tilbage og handle igen. De er også mere tilbøjelige til at anbefale en virksomhed til andre. Dette giver øget salg og loyalitet.

 

  1. At løse problemer. God kundeservice kan hjælpe med at løse deciderede problemer og afværge eventuelle bekymringer, en kunde måtte have. Dette kan forhindre negative anmeldelser på f.eks.. Trustpilot. Det er vigtigt fordi negative online-anmeldelser er meget skadelige for en virksomheds ry og renommé og kan afskrække andre fra, at vælge at handle der.

 

  1. Differentiering: I et online marked med mange mulige leverandører kunder kan handle hos, er differentieringen vigtigt. God kundeservice kan være årsagen til, at en virksomhed bliver valgt over en anden, også selvom et produkt måske er en anelse dyrere dér.

 

  1. Gør kundeoplevelsen endnu bedre: God kundeservice kan få en kunde til at føle sig værdsat og vigtige for virksomheden. Dette kan lede til en bedre oplevelse med at handle hos virksomheden og igen øge loyalitet og kundetilfredsheden.

Alt i alt så er god kundeservice – især online – essentielt for succes. God service skaber glade kunder der vender til bage – og glade kunder der anbefaler virksomheden til andre.

Så gør som AI siger, og invester i din kundeservice. det kan betale sig!